18/5/11

Writing poems or songs - no matter how bad they are - could be good for mental and physical health.

Doncs sí. Segons un estudi que va realitzar la Universitat de California, s'ha demostrat que escriure redueix el nivell d'ansietat, de pors i de tristesa. I és que quan plasmes el que penses ja sigui en un paper o mitjançant un teclat, indirectament organitzes la informació que et causa problemes dins del cervell, i ets capaç de veure els pros i els contres de la situació que t'està afectant.

Escriure funciona millor que parlar amb algú, ja que quan parlem amb un altra persona, els arguments i les raons que donem no segueixen cap mena de pauta, sino que són esporàdics, mentre que si ho plasmem per escrit, podem organitzar d'una manera ordenada la informació que volem donar i corregir-la més endavant.


Aquí podeu veure l'article del Daily Telegraph, on es descriuen els beneficis d'aquesta activitat. És igual si un escriu malament, amb faltes d'ortografia o desordenadament, el més important és fer-ho.

D'una manera un pèl inconscient, jo vaig començar aquest bloc per poder reflexionar sobre mi mateixa i poder compartir amb altres persones una part del que sóc. Noto certs beneficis, ja que quan escric sobre algun tema, encara que després no ho publiqui, faig una auto-reflexió que hi ha dies que m'ajuda més que anar a un psicòleg. L'Emili Teixidor, un escriptor conegut de llibres infantils, em va dedicar en un llibre: Escriu, riu i viu... Quina bona filosofia!!!

Així que ja sabeu. A escriure s'ha dit! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada